Belasting

Dagelijks hebben we in Nederland te maken met belastingen, zoals BTW bij een aankoop. Ook moeten er jaarlijks aangifte inkomstenbelasting gedaan worden en gecontroleerd worden of je recht hebt op toeslagen. Het invullen van de formulieren voor inkomsten belastingen en aanvragen van toeslagen vind niet iedereen even makkelijk. Budgetcoach Haarlem wil u graag hier bij helpen.

U kunt vrijblijven contact opnemen.

Budgetcoach Haarlem kan u helpen met:

Inkomstenbelasting
Jaarlijk moet voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting gedaan worden. Als je belastingplichtig bent krijgt u hier automatisch bericht over van de belastingdienst. Zonder bericht kan het zijn dat u ook verplicht bent om aangifte inkomstenbelastingen te doen:

  • Als u denkt, meer dan € 14,00, belasting terug te krijgen.
    Bijvoorbeeld; aftrek van hypotheekrente, studiekosten of medische kosten.
  • Als u denk, meer dan € 45,00, belasting moet betalen.
    Bijvoorbeeld; inkomsten waar geen belasting over is geheven.

Het invullen van de belastingaangifte is een bezigheid waar de meeste mensen niet echt blij van worden. Hoewel het invullen van de aangifte toch jaarlijks geld kan opleveren, doordat u bepaalde kosten kan aftrekken.

Toeslagen
Dit zijn inkomensafhankelijke tegemoetkomingen die u krijgt voor de kosten voor uw zorgverzekering, huur of kind(eren). We kennen in Nederland de volgende toeslagen:

  • Zorgtoeslag, bijdrage in de kosten voor de zorgverzekering.
  • Huurtoeslag, bijdragen in je huurkosten.
  • Kindgebonden budget, bijdrage in de kosten voor je kinderen.
  • Kinderopvangtoeslag, bijdrage in de kosten van kinderopvang.

Of u recht heeft op één van de toeslagen en hoeveel u kunt krijgen is afhankelijk van verschillen factoren, op de website van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken.

Contact

Lid van:
NVVBC

Aanmelden nieuwsbrief

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)